BLAS/LAPACK routine 'DSYMV ' gave error code -5 from runHelper

3 replies [Last post]
tbates's picture
Offline
Joined: 07/31/2009

hi all,
running a simple model f1->{a,b,c} where a & b are ordinal.

runs fine with cov data, or as a raw model, treating the ordinal variables as continuous.

But going to raw with a thresholds matrix and means, it returns the following error.

> m1 = mxRun(m1);
Running m1
Error in runHelper(model, frontendStart, intervals, silent, suppressWarnings, :
BLAS/LAPACK routine 'DSYMV ' gave error code -5

tbrick's picture
Offline
Joined: 07/31/2009
You should at least be getting a better error message

You should at least be getting a better error message than that, so that qualifies it as a bug.

Can you post the script and data that illustrates the issue and let us know which version of OpenMx you're using? I'll try to fix it right away if I can.

Thanks for finding this and reporting it!

tbates's picture
Offline
Joined: 07/31/2009
can't pull the version

hi tim,
I have trolled back over the commit repo for the script that generated this, and can't get the version that errors... I must not have saved it.

For what it is worth, it was present only for a model run as mixed ordinal continuous with raw data with missings: versions with cov, or treating things as continuous, or with no missings ran fine...

Sorry I didn't save this to disk at the time...

tim

tbrick's picture
Offline
Joined: 07/31/2009
Not a problem. Thanks for

Not a problem.

Thanks for bringing it up anyway, and for the pointers about what was going on. When I have some time, I'll go digging around in the code to see if I can find it--between these hints and the error message itself, I might be able to track it down. Or at least replicate it myself.

And if it happens again, don't hesitate to let us know.

Thanks again!